Algemene voorwaarden

Lees de Algemene Voorwaarden graag zorgvuldig door. Mochten er nog vragen zijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via [email protected]. Deze voorwaarden zijn van toepassing als je gebruik maakt van de FAVORITES website of een bestelling plaatst via de FAVORITES website. FAVORITES behoudt zich het recht voor de Algemene Voorwaarden te allen tijde te wijzigen. Op de tot stand te komen koopovereenkomst zijn altijd de op dat moment geldende voorwaarden van toepassing.

De Algemene Voorwaarden zijn op de homepage van de website van FAVORITES (fvrts.nl) te raadplegen.
FAVORITES is geregistreerd in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 69751749. 

De Dellen 2b, 9231EB Surhuisterveen

1. Totstandkoming van de overeenkomst
De (koop)overeenkomst komt tot stand indien door klant een bestelling bij FAVORITES wordt geplaatst en deze bestelling door FAVORITES digitaal wordt bevestigd (orderbevestiging per e-mail).

2. Prijzen en kosten
De op de website vermelde prijzen zijn in euro’s, inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Druk-, zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden. Bij druk- en zetfouten is FAVORITES niet verplicht het product volgens de foutieve prijs te leveren.

3. Verzendkosten
FAVORITES brengt een bijdrage voor de verzendkosten in rekening. De verzendkosten worden automatisch toegevoegd tijdens de check out. Nederland: € 4,99 per bestelling. Bestellingen boven de €75,00 worden gratis verzonden. Verzendkosten naar overige landen kunnen geraadpleegd worden tijdens het afrekenproces.

4. Betaling
U kunt betalen via iDEAL, Visa, Bancontact en Bank overschrijving. De levertijd vangt aan op het moment dat FAVORITES de betaling heeft ontvangen.

5. Levering
FAVORITES verstuurt binnenlandse pakketten met Post.nl. Na ontvangst van de bestelling ontvang je direct een orderbevestiging per mail. Indien de bestelde artikelen onverhoopt niet voorradig zijn neemt FAVORITES binnen 2 werkdagen contact met je op. Zodra FAVORITES de betaling heeft ontvangen, gaan wij de bestelde artikelen voor je inpakken. FAVORITES biedt de bestelde artikelen binnen 3 werkdagen na ontvangst van betaling aan bij Post.nl. Wij streven hierbij altijd naar een zo spoedig mogelijke levering. Indien de levertijd de termijn van 30 dagen overschrijdt, heb je het recht de overeenkomst te ontbinden en ontvang je het geld binnen 30 dagen terug op jouw rekening. Dit geldt niet als de partijen onderling een andere leveringstermijn zijn overeengekomen. FAVORITES is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van verlies of beschadiging van de bestelde artikelen door de bezorgdienst. Bij schade aan de verpakking bij levering moet je vóór opening contact opnemen met FAVORITES, bij gebreke waarvan FAVORITES niet gehouden is jouw klachten in behandeling te nemen. Het kan zijn dat het product door transport schade heeft opgelopen.

6. Productaansprakelijkheid
FAVORITES is niet de producent van de te leveren artikelen en niet aansprakelijk voor gebreken in de artikelen. Bij schade als gevolg van gebreken in de artikelen, dien je FAVORITES hierover direct in te lichten, waarna FAVORITES je zal doorgeleiden naar de producent.

7. Retourneren & Ruilen
Indien (een deel van) de bestelling onverhoopt niet aan de wensen voldoet, kan de bestelling binnen 14 dagen na ontvangst geretourneerd worden. Retourzendingen worden op eigen risico teruggestuurd. Vermeld altijd het ordernummer van je retour bij het terugzenden. Je dient de ongebruikte artikelen te retourneren aan FAVORITES. De retourzending dient voldoende gefrankeerd te zijn, de kosten van de retourzending zijn voor rekening van de klant. Retourzendingen worden alleen geaccepteerd indien de verpakking (incl. labels) van het artikel onbeschadigd is en het artikel niet in gebruik genomen is. Bij een retourzending, volgens de retourinstructies, betaalt FAVORITES binnen 14 dagen na ontvangst van de artikelen het betaalde bedrag terug. FAVORITES behoudt zich het recht voor retourzendingen te weigeren of om slechts een gedeelte van het betaalde bedrag terug te betalen wanneer het vermoeden bestaat dat het artikel reeds is gebruikt, wanneer het artikel ten gevolge van gebruik is beschadigd of wanneer de goederen niet in originele verpakking retour zijn gezonden. FAVORITES behoudt zich het recht voor retourzendingen te weigeren of om slechts een gedeelte van het betaalde bedrag terug te betalen wanneer de artikelen niet binnen 14 dagen door de klant zijn teruggestuurd.
Als de maat of kleur van het artikel dat je besteld hebt niet naar wens is, dan kun je dit altijd ruilen (mits voorradig). De verzendkosten hiervan zijn voor rekening van de klant. De aanvraag dient altijd vooraf via e-mail ([email protected]) kenbaar gemaakt te worden. Zodra je aanvraag door ons bevestigd is kun je de artikelen aan ons retour zenden.

8. Overmacht
FAVORITES is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting jegens de klant indien zij daartoe gehinderd is door overmacht. Onder overmacht wordt in ieder geval, maar niet uitsluitend, verstaan ernstige bedrijfsstoringen bij FAVORITES en transportstagnatie.

9. Intellectueel eigendom
Het is niet toegestaan om informatie welke afkomstig is van de website van FAVORITES (www.fvrts.nl) zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van FAVORITES te kopiëren en/of verspreiden in welke vorm dan ook. De website is in zijn geheel, inclusief de naamgeving, het ontwerp, de lay-out en de tekst auteursrechtelijke beschermd. FAVORITES is auteursrechthebbende.

10. Klachten
FAVORITES streeft naar tevreden klanten. Mocht je onverhoopt een klacht hebben dan graag een e-mail sturen aan [email protected]. Wij zullen dan in overleg op zoek gaan naar een juiste oplossing.

11. Privacy
FAVORITES vindt het belangrijk dat de door consument verstrekte gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk worden behandeld. Alle persoonsgegevens worden uitsluitend door FAVORITES gebruikt en zullen nooit aan derden ter beschikking worden gesteld, mits noodzakelijk voor betaling transacties en bezorging van de bestelling.

12. Voorraad
Wij gaan zeer zorgvuldig om met jouw bestelling en onze voorraad. Onverhoopt kan het gebeuren dat een klant in de stenen winkel precies iets afrekent op het moment dat jij jouw bestelling hebt geplaatst. In dit geval hebben klanten in de stenen winkel een voorkeurspositie. Mocht dit gebeuren dan zullen wij je daarover z.s.m. informeren en binnen 8 dagen het betaalde bedrag van het desbetreffende artikel retour storten.